Balím si jídlo maximálně na týden. Za tu dobu obvykle dojdu do obchodu.
Při cestě sbírám ovoce, pokud se dá najít něco k snědku, což je další plus.
Vycházím ze základních energetických potravin jako čokoláda, trvanlivé salámy, tvrdý sýr, ovoce a zelenina.
Vakuově zabalené potraviny se dají sníst do 48 hodin. Záleží na okolní teplotě a je třeba je nevystavovat na slunci.
Jídlo pro přežití mi přijde nepraktické, jelikož ho nenakoupíte v každém obchodě, pokud cestujete v zahraničí.
Nenosím sebou vařiče a nevařím si jídla. Obvykle rozdělám oheň a udělám si čaj nebo čínskou polévku pro dobrý pocit.
To bych více vyžadoval při teplotách pod bodem mrazu.
Při vyšších teplotách jako v poušti si beru sebou jídlo v konzervách, které déle vydrží.
Související články
Cestovní výbava do teplých krajin oproti výbavě do zimy se ničím neliší. Pouze mám sebou méně oblečení a s teplotami nad 15 °C si neberu spacák ani karimatku.
Představuji svou foto / video techniku pro dokumentaci. Preferuji lehkou a kompaktní techniku, která je vhodná do terénu na cesty. Při natáčení nezoomuji, protože využívám pevné a lehké objektivy s vysokou světelností. Nejčastěji...
Výběr autentických fotografií z momentů při vstávání na unikátních místech. Spát se dá kdekoliv a je to bezpečné, jak v přírodě, tak i na ulici. Kam mě nohy dovedou, tam přespím od cesty. Často vyhledávám výhledy na epických...
Oblečení na sebe se nepočítá jako součást v batohu. Využívám technika vrstvení oblečení, takzvaný systém cibule. 3 vrstvy oblečení s nocováním do 0 °C.